Ze moeten me maar nemen zoals ik ben! (Of toch niet?)

Geschreven op 10 januari 2019

Het is lang, héél lang geleden, dat ik hier nog eens een blogpostje in elkaar heb getimmerd ... Maar deze kon ik niet laten liggen. Of beter: een vurige dame van time to Meet heeft een danig vurig pleidooi gehouden dat ik dit toch met jullie wil delen. Omdat het toch iets is waar je menig boompje kan over opzetten. Moet iedereen ons maar nemen zoals we zijn of doen we beter een beetje moeite om ons op te smukken? En dan gaat het hier niet zozeer over je innerlijke zelve, maar wel over de manier waarop je jezelf aan de buitenwereld of de anderen visueel presenteert. Niet om je beter voor te doen dan je bent, maar om gewoon te tonen 'kijk, ik maak graag een goeie indruk, ik geef erom'. Je krijgt nooit een tweede kans op een eerste indruk, zegt men wel eens, en daar kunnen we inderdaad niet omheen.

Ik deel dus met plezier enkele flarden van de diverse mails die ik ontving. De eerste begon met de vriendelijke vraag 'of ik misschien toch iets van een dresscode kon aangeven bij de beschrijving van de activiteiten, zeker wanneer het etentjes betrof' ...

'Want soms', zei deze dame, 'mag het toch wel iets meer zijn dan jeans en sneakers'. 'Al denken sommigen 'ik ben wie ik ben', geloof ik dat wij allemaal een steentje kunnen bijdragen aan de mooie wereld door dat kleedje en oorbellen aan te doen en wat lippenstift te gebruiken. En mannen mogen hun chino’s vanuit de verre uithoeken van hun kast naar boven halen. Dress to impress, you all, ladies and gentlemen.'

Ik liet haar weten dat ik vanuit time to Meet hier eigenlijk niets mee wil of kan doen. 'Omdat alle leden volwassenen zijn die uit zichzelf zouden moeten weten dat als ze 's avonds gaan dineren en dit bovendien doen met mensen waar ze waarschijnlijk liefst een goeie eerste indruk bij maken, ze een beetje netjes gekleed zouden moeten zijn.' Maar ik voegde er onmiddellijk aan toe dat die definitie voor iedereen anders is :) Ik laat dat soort zaken liever over aan goeie vrienden die hen daar met zachte hand en tong attent op maken. 'Want als dat is wie zij zijn, dan is het aan de anderen om dat oké te vinden of niet,'

Ik dacht dat ik daarmee een einde had gemaakt aan het ganse pleidooi, maar de gedreven dame aan de andere kant van de digitale lijn gaf zich niet gewonnen:

"Weet je, Lynn, elke single man of vrouw hoopt ergens stiekem dat hij of zij iemand tegenkomt met wie het (om te beginnen) vriendschappelijk klikt. Dus je kan stellen dat er op zo’n avond zeker potentieel inzit, voor de ene voor wat vriendschap, voor de ander misschien net iets meer dan vriendschap en voor nog iemand misschien de vrouw of man van zijn of haar leven. Ik vond bijvoorbeeld op een van je activiteiten een vriendin een tweetal jaar geleden.

En ik weet dat wij allemaal zijn wie wij zijn, maar toch merk ik dat een beetje ‘glans’ wonderen kan doen.

Ik verklaar me nader ... Ik ben recentelijk naar een drink voor singles geweest. De organisator is een vroegere collega van me en wij waren aan het babbelen dat het jammer is dat mensen geen moeite meer, of niet méér moeite doen om zich op te kleden. Zelfs naar de opera gaan in jeans is een standaard geworden.

Nochtans stond in de e-mail voor de singles drink: 'a (bit) dress to impress kan geen kwaad'.

Op een bepaald ogenblik gaan er vier mannen naar buiten, zeer ontgoocheld 'dat het weer niets was geworden'. Mijn gesprekspartner van dat moment zei tegen me dat het toch wel jammer was dat het ook voor hem niets was geworden. Ik kon het niet laten om hem te vragen of hij zijn best had gedaan om in die grijze massa op te vallen? 'Hoe bedoel?', vroeg hij. Ik zei hem dat hij negen kansen op tien op een vrouw zal vallen die een beetje opvalt, die er fijn uitziet, die uit die massa springt. 'Ja ja ja, zeker', antwoordde hij. 'Voilà', zei ik, 'dat geldt ook voor mij'. 'Als een man een beetje zijn best doet, zie ik dat als een compliment. Hij wil ‘mij’ behagen.' De vreemde en ondertussen ietwat geërgerde man zei: 'Ik ben wie ik ben en ik ga me niet in een pak hijsen'. 'Dat begrijp ik', zei ik, 'maar wat heeft die houding je tot nu toe opgeleverd?'.'Dat vrouwen als jij mij waarschijnlijk niet zie staan', antwoordde hij. (Neen. Inderdaad niet.)

De man die een mooie jeans aan had met een proper hemd en een vleugje parfum droeg... Wel ja, die heeft mij die avond weke knieën bezorgd. De rest zag ik inderdaad niet staan ... Saluuuutjes mannen en succes.

Het is de moeder van clichés; do not judge a book by its cover. Maar wij doen dat toch allemaal? Waarom verkoopt Bekkari beter dan Ellemieke van Sergio terwijl ze alle twee hetzelfde prediken? Hun covers al eens bekeken? :) 

Goed, Lynn, ik snap jouw punt. Jij kan er niets aan doen. Maar ik blijf aan tafel de gesprekken in die richting sturen. Ik ga de pionier zijn die op de barricades gaat staan en blijft pleiten voor een dress to impress wereld :)

Zo simpel, zo single.

Have a nice evening!'

Liefste leden, aan jullie om hier iets mee te doen of niets mee te doen. Ikzelf vraag me vooral af of je iemand anders bent omdat je jezelf wat opsmukt. 'Nee toch', denk ik dan, 'je straalt gewoon nog wat meer'.

Ik ga vannacht alvast met een centimetertje make-up mijn bed in. Kwestie van morgenochtend direct een geweldige indruk te maken :)

Slaapzacht!


Dit artikel gaat over: Eerste indruk, Uiterlijk In de categorie Being single ...
« Terug naar overzicht
© 2018 Alle rechten voorbehouden time to Meet