Is uw water ook zo gevoelig?

Geschreven op 4 juni 2014
time to Meet Blog Lynn Vandermeulen

Vandaag gelezen op deredactie.be: Gwyneth Paltrow toont zich bezorgd over de 'gevoelens' van water. Een vrouw met een hart voor de natuur, zoveel is duidelijk. Ik heb daar, geloof het of niet, respect voor.

Toen ik gisteren namelijk onze planten water gaf, bedacht ik me hoe pijnlijk hard het moet aankomen om tegen zo'n snelheid tegen een verdroogd stukje aarde te pletter te storten. En dan heb ik het nog niet eens over onze zomerse tuinberegening, waarbij het water vanop minstens 1,20 m hoogte in het gras belandt. Gerecupereerd regenwater dan nog. Dat is alsof je een vogeltje ziet vallen, het troostend weer opraapt, een tijdje liefdevol koestert, en dan keihard terug tegen de straat kwakt.

Of gisteravond toen ik na een lange dag stellig van plan was om te genieten van een heerlijk bad en me bij het instappen bedacht. Getuigt het immers niet van een absolute ongewenste intimiteit om zomaar het water te betreden dat hier nooit heeft om gevraagd? Is het niet uiterst invasief om een prachtig egale waterspiegel op een dergelijke schokkende wijze te bruskeren (zeker sinds ik de 35 gepasseerd ben)?

Panta Rei wist ene Griekse filosoof Heraclitus ergens in de eerste honderden jaren na Christus te poneren, zij het ook lichtjes te plagiëren van zijn voorganger Plato. 'Alles stroomt'. 'Of: 'Men kan niet tweemaal in dezelfde rivier stappen, want het is steeds weer vers water dat je tegemoet stroomt.' Dat moet vast zijn omdat je het de eerste keer morsdood hebt getrapt.

Enfin, ik weet niet hoe met jullie zit, maar mijn water is enorm gevoelig. Dat wou ik gewoon even kwijt. Waarschijnlijk omdat het al de hele dag regent. Ocharme.

Lynn

Artikel deredactie.be


Dit artikel gaat over: Gevoelens In de categorie Gevoelens
« Terug naar overzicht
© 2018 Alle rechten voorbehouden time to Meet