De time to Meet activiteiten voor singles in de pers!

Geschreven op 11 maart 2020

time to Meet verscheen samen met de collega's van Singles in een artikel van Het Laatste Nieuws. En dat vinden we natuurlijk altijd fijn :) Lees het hele artikel hieronder!

Singles en Time to Meet organiseren activiteiten voor vrijgezellen: “Kom ‘toevallig’ je nieuwe partner tegen”

CVDP - 10 maart 2020 - 13u39
https://www.hln.be/in-de-buurt/antwerpen/singles-en-time-to-meet-organiseren-activiteiten-voor-vrijgezellen-kom-toevallig-je-nieuwe-partner-tegen~ad362b66/

Meer dan een derde van de Antwerpenaren is single en dat aantal zal volgens officiële cijfers nog toenemen. Goed nieuws voor wie op zoek is naar een partner, want de vijver om uit te vissen wordt alleen maar groter. Moderne technologie vergemakkelijkte het daten met apps zoals Tinder en Happn, maar de laatste jaren wonnen ook andere datingconcepten aan populariteit. In Antwerpen bestaan er vandaag talloze speeddates, matchingevenementen, singlefeestjes en andere single-events om andere vrijgezellen te ontmoeten. Ik test ze wekelijks voor jullie uit in de hoop dat ik dit jaar mijn laatste Valentijn alleen moest vieren. De single-evenementen waar ik tot nu toe aan deelnam richtten zich op het zoeken naar een partner. Op speeddates, singlefeestjes of matchingactiviteiten overlopen deelnemers hun denkbeeldige checklist om vervolgens te oordelen of iemand van de aanwezigen de juiste vakjes afvinkt. Die ingesteldheid maakte van de avond vaak eerder een vleeskeuring dan een spontane manier om mensen te ontmoeten. Om te zien of het ook anders kan ging ik op zoek naar singleactiviteiten die zich niet zo nadrukkelijk richten op de zoektocht naar de ‘ware’.

“Hoe minder je de klemtoon legt op daten, hoe meer de mensen op hun gemak zijn en hoe natuurlijker het contact zal verlopen.”

Mijn zoektocht wees al snel uit dat heel wat organisaties activiteiten voor vrijgezellen aanbieden in een minder gedwongen sfeer. Ze proberen om de focus te verleggen naar de activiteit die je samen beleeft, zoals een fietstocht of kookworskhop, in plaats van naar het vinden van een partner. ‘Singles’ en ‘Time to Meet’ organiseren verschillende van die activiteiten over heel Vlaanderen. Omdat de gemiddelde leeftijd van de deelnemers een stukje hoger blijkt te liggen dan die van mij besloot ik deze keer niet undercover te gaan. Gewapend met pen en papier liet ik m’n nieuwsgierigheid los op de zaakvoerders en een aantal leden.

‘Toevallig’ iemand leren kennen

“Beu om op een geforceerde manier andere vrijgezellen te ontmoeten? Bij Singles kom je ‘toevallig’ iemand tegen.” De website van Singles klinkt veelbelovend. Volgens

zaakvoerster Katherine Van Huffelen (26) wordt het concept ‘daten’ zo veel mogelijk geweerd. “Hoe minder je de klemtoon legt op daten, hoe meer de mensen op hun gemak zijn en hoe natuurlijker het contact zal verlopen. Onze leden doen tijdens de activiteiten een babbeltje met iedereen. Na een tijdje vinden ze zo automatisch iemand met wie het klikt en waar eventueel een relatie uit kan ontstaan.” 

“Ik had het gevoel dat elk weekend hetzelfde was en zag anderen op Facebook leuke dingen doen. Afspreken met vrienden en familie was moeilijk omdat die zelf een partner en gezin hadden.”

Singles heeft ook leden die niet meteen op zoek zijn naar een partner. “Sommigen komen bijvoorbeeld net uit een lange relatie en hebben tijd nodig om daarvan te bekomen. Bij Singles kunnen ze nieuwe activiteiten ontdekken en andere mensen ontmoeten waardoor ze zich beter in hun vel voelen. We hebben ook leden die gewoon genieten van het single zijn en zich amuseren met de originele activiteiten.”

Van een museumbezoek tot skydiven

Elk weekend staan er bij Singles sportieve, culturele, avontuurlijke en gastronomische activiteiten op het programma. Naast de klassiekers zoals een wandeling of een gegidst museumbezoek zijn er ook originele activiteiten, zoals indoor skydiven of een virtual reality escape room. Om onbeperkt aan activiteiten deel te nemen betalen leden een eenmalige inschrijvingskost van 300 euro en vervolgens 160 euro voor een jaarabonnement. De leden hebben verschillende leeftijden, al is de leeftijdsgroep van 45
tot 55 jaar het sterkst vertegenwoordigd.

“Twee jaar geleden zag de eerste Time to Meet baby het levenslicht. De ouders ontmoetten elkaar op hun eerste activiteit, het bleek liefde op het eerste gezicht.”

Antwerpenaar Jan (46) schreef zich vorige zomer in bij Singles. “Ik zocht naar nieuwe bezigheden voor tijdens de weekends zonder mijn kinderen. Een enthousiaste collega die zelf ook lid is overtuigde mij”, vertelt hij. “Mijn eerste activiteit was een architectuurwandeling in Brussel. Ik voelde me onmiddellijk goed bij de groep sociale en respectvolle mensen.” Naast veel vriendschappen vond Jan er ook zijn huidige vriendin.“We geraakten aan de praat tijdens een activiteit en van het ene kwam het andere. Nochtans was het initieel niet onze bedoeling om snel in een nieuwe relatie te stappen.”

Verzet tegen overvloed aan datingsites

Net zoals Singles, beschouwt Time to Meet zichzelf niet als een datingorganisatie. “Time to Meet is een positief verzet tegen de opmars van de (a)sociale media, de overvloed aan datingsites en de vereenzaming van de maatschappij”, klinkt het overtuigd op de Facebookpagina. “We brengen singles samen in real life zonder er de stempel van daten op te plakken. Daar ontstaan spontaan vriendschappen en soms ook relaties uit”, vertelt oprichtster Lynn Vandermeulen (43). “Twee jaar geleden zag ook de eerste Time to Meet baby het levenslicht. De ouders ontmoetten elkaar op hun eerste activiteit, het bleek liefde op het eerste zicht.”

Time to Meet ontstond uit Lynn’s persoonlijke motivatie. Tien jaar geleden was ze zelf vrijgezel en zocht ze naar iets nieuws. “Ik had het gevoel dat elk weekend hetzelfde was en zag anderen op Facebook leuke dingen doen. Afspreken met vrienden en familie was moeilijk omdat die zelf een partner en gezin hadden.” Lynn dacht na over hoe ze leuke dingen met nieuwe mensen kon beleven en dat resulteerde enkele jaren later in Time to Meet.


Flexibele formule

In tegenstelling tot Singles werkt Time to Meet met een flexibele formule zonder lidmaatschap: iedereen betaalt per activiteit. “Ik houd de activiteiten ook bewust kleinschalig. Het maximum aantal deelnemers is16 omdat het de bedoeling is dat mensen echt kunnen communiceren. Ik wil niet dat ze verzuipen in een grote groep”, vertelt Lynn. Elk weekend neemt een mix van 30’ers, 40’ers en 50’ers deel aan een van de vier activiteiten per provincie. Ook holebi’s en zelfs koppels zijn welkom bij Time to Meet.

Sonja (53) nam vijf jaar geleden voor het eerst deel aan een activiteit van Time to Meet. “Ik wilde nieuwe mensen leren kennen op een vrijblijvende manier. Bij Time to meet
schreef ik me in voor activiteiten wanneer ik daar zin in had”, vertelt ze. Sonja deed mee met verschillende etentjes en wandelingen. “Ik vond dat steeds heel fijn. Een relatie is daar niet uit ontstaan, maar dat hoeft niet. Ik hield er wel vriendschappen aan over.”


Dit artikel gaat over: Activiteiten, Singles/Alleenstaanden In de categorie Activiteiten time to Meet
« Terug naar overzicht
© 2018 Alle rechten voorbehouden time to Meet